Empanadas med kjøttfyll

Fyllet kan varieres. Prøv for eksempel med spinat med bønnespirer. Empaladas brukes mye i Mellom- og Søramerika

Deig:
150 g usaltet smør
5 dl hvetemel (gjerne blandet med maismel)
1 dl kaldt vann
1/2 ts salt (kan skøyfes)

Fyll:
1 kg kjøttdeig
1 kg grovhakket løk
spisskummen
2 ss paprikapulver
smør til steking
noen oliven og rosiner (kan sløyfes)
nykvernet pepper og salt

Bland mel, smør og salt. Smuldre med fingrene til en kornet deig. Rør inn det kaldet vannet (jo kaldere jo bedre) og arbeid deigen til den er smidig. Pakk den i plastfolie og legg den i kjøleskapet over natten (minst 1 time).

Bland kjøttdeig, spisskummen, nykvernet pepper og salt godt sammen og la det hvile i 20 minutter. Stek kjøttdeigen til den er brun. Ta den ut av pannen og tørk pannen. Legg smør i pannen og stek løken til den er godt stekt. Tilsett paprikapulver og rør om. Bland løken, kjøttet og noen rosiner og oliven godt sammen.

Kjevle ut deigen til den er ca 3 mm tykk. Bruk en liten bolle/kjele til å stanse ut empanadasene (ca 12 stykker). Legg på 2 ss med fyll på den ene halvdelen og pensle rundt kanten med litt pisket egg og brett deigen over fyllet og klem kantene godt sammen med en gaffel. La de ferdige empanadasene stå kaldt og tildekket med plastfolie i en time.

Pensle overflaten av empanadasene med egg og dryss over med litt krydder ette smak. Lag 2-3 snitt på oversiden slik at dampen kommer ut. Stek dem på 180 grader i ca 30 minutter.

De fylte empanadasene holder seg 2-3 dager i kjøleskap før steking.

Her finner du veien til Hellas, Korfu, reiser og rutetider, mat og drikke, Grünerløkka

Her er veien til oppskriftsbasen


Oppskriften er lagt til i oppskriftsamlingen 30. desember 2002

©2002 - 2004 bradager.net.